Kolbloemstraat 22, 3700 Tongeren | Tel: +32479/700237 | info@eazymatic.be

Hoe een poortautomatisatie kiezen?

Poortopeners-openende garage

Aandrijvingen voor sectionaaldeuren.

Het kiezen van een automatiseringsapparaat voor garagedeuren moet beginnen met het bepalen van de grootte en het gewicht van het deurblad. Het is ook de moeite waard om te controleren of er voldoende ruimte onder het plafond is om het mechanisme te installeren. Voor sectionaalpoorten kan elk type aandrijving worden geïnstalleerd. 

Waarop letten bij het kiezen van een garagedeuraandrijving?

Ten eerste moet de de aandrijfkracht aangepast aan de grootte en het gewicht van het poortblad. Een motor van 400 N is voldoende voor een kleine poort, terwijl een motor van 1200 N voor een grote poort met dubbele vleugel nodig is.

Bij het kiezen van de lengte van de rail waarmee de poort naar boven wordt getrokken, kunnen we een eenvoudige formule gebruiken: de lengte van de rail minus 60 cm moet de maximale hoogte van de poort zijn.

Een andere belangrijke parameter is de openingssnelheid van de poort. Standaard systemen bieden een rijsnelheid van 12 cm/s. Hierdoor kan de vleugel in ongeveer 30 seconden worden geopend. Er zijn ook snellere aandrijvingen op de markt die de wachttijd voor het betreden van de garage aanzienlijk verkorten. Sommige aandrijvingen hebben een instelbare rijsnelheid. Soepel openen en sluiten vertaalt zich in een langere levensduur van de mechanismen.

Ook het stroomverbruik en de voedingsspanning spelen een belangrijke rol In de standby-modus verbruikt de poort ongeveer een paar Watt, wat zich gedurende het jaar kan vertalen in specifieke besparingen. Bovendien is het de moeite waard om een back-upvoeding voor de aandrijving te overwegen. Een onafhankelijke stroombron in de vorm van een batterij stelt u in staat om de poort te openen, zelfs in het geval van stroomuitval.

De laatste, maar even belangrijke parameter is het dagelijkse aantal openings- en sluitingscycli van de deur. Terwijl voor een huis een aandrijving met een duurzaamheid berekend op 20 cycli voldoende is, is het voor een magazijn het beste om professionele aandrijvingen te installeren met een gebruiksfrequentie tot 100 cycli per dag.

Aandrijving garagedeur.

De meest populaire methode voor het bedienen van een poortopener is een radiografische afstandsbediening. De afstandsbediening moet werken op een speciale frequentie : 433,92 MHz of 868,35 MHz.  Onze fabrikant gebruikt een ingewikkeld coderingssysteem dat voorkomt dat de dief het signaal onderschept en de garage binnendringt. Het gebruik van een drukslot maakt het onmogelijk om de deur open te wrikken. De afstandsbediening kan ook de poort gedeeltelijk openen, zodat alleen een mens kan passeren. Dit is een handige oplossing, vooral wanneer u niet met de auto hoeft te rijden. .

Extra functies.

De automatisatie moet de poort in geval van nood kunnen openen. Dit is nodig als het mechanisme niet meer werkt, de stroom uitvalt of je de afstandsbediening kwijtraakt. Elke aandrijving kan in geval van nood van binnenuit worden geopend, terwijl het openingssysteem aan de buitenkant meestal optioneel is. De aandrijving naar de poort moet ook een beveiliging hebben tegen ongecontroleerd vallen, een sensor die stopt die poort stopt met sluiten als hij een obstakel ziet, en een rem die hem loslaat. Fabrikanten rusten de aandrijvingen uit met extra functies zoals lichtregeling in de garage of een waarschuwingslamp die bestuurders en voetgangers informeert dat het voertuig de garage verlaat.

Dit delen:

Soortgelijk:

Leuk vinden Bezig met laden...
%d -bloggers vinden dit leuk: